Aki láthatóvá teszi a láthatatlant

2014.01.23. 10:36 bátortábor Szólj hozzá!

Ha fotós vagy, és egy japán activity is jöhet, jelentkezz fotós önkéntesnek. Ha szeretnéd látni a látható és láthatatlan csodákat, akkor még inkább! Kata cimbi erről mesél:

"Nekünk, fotós játszó cimbiknek különleges feladatunk van a táborban.  Minden azzal kezdődik, hogy megérkeznek a gyerekek. Egy nyári turnus során közel 80 gyerekarccal találkozunk, és bizony a tábor végére már kívülről fújjuk mindenki nevét, haja és szeme színét, kinek, hol, mekkora szeplője van. Mi vagyunk azok, akik minden gyereket ismernek, és akiket minden gyerek boldog mosollyal fogad. Mi mosolyokat gyűjtünk a táborban, szorgosan gyalogolunk a tábor egyik végéből a másikba, naponta többször is, hogy minél több pillanatot lássunk, és láttassunk. Néha titokban, láthatatlanul közlekedünk, néha pedig magunk is láthatóvá válunk a gyerekek előtt. Például amikor programot tartunk, és sok csillogó szemű gyereknek mutatjuk meg, hogy a fényképezőgéppel nem csak fotózni lehet, hanem fényt festeni, képregényt és fénylenyomatot készíteni, és még sok-sok minden mást is.

2013_1turnus_0616-19.JPGTürelemjáték a fotós lét, telis-tele szívmelengető pillanatokkal. Egyszer több mint fél órát álltam egy kisfiú mellett, aki épp ismerkedett Szellővel. Nem merte megérinteni a lovat, én pedig nem mertem elmozdulni onnan, így hát vártunk. Addig-addig, míg a kisfiú, igaz becsukott szemmel, de hozzáért Szellőhöz. Következő nyáron pedig már fel is ült rá. Ilyeneknek lehetünk hát mi tanúi: kis és nagy csodáknak, látható és láthatatlan változásoknak." (Kata)

 

Jelentkezés: 2015. január 1. – február 15.

 www.batortabor.hu

További információk önkénteskoordinátorunknál, Dórinál:

d.veres@batortabor.hu


Másképpen is segítenéd a Bátor Táborban gyógyuló daganatos és krónikusan beteg gyerekeket? 1000 forint már egy biztosan célba találó nyílvesszőt jelenthet. Támogass most!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr225777920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása