I am. We are. Serious Fun.

2013.12.17. 11:54 bátortábor Szólj hozzá!

Paul Newman, az Oscar-díjas színész,  25 évvel ezelőtt megálmodott és létrehozott egy tábort az amerikai Connecticut-ben. Ez az első tábor lett az alapja a SeriousFun Children's Networknak, amely világszerte összefogja a súlyos beteg gyerekeknek élményterápiás táborokat kínáló szervezeteket.
A Bátor Tábor 2007 óta tagja ennek - az évek folyamán a világ legnagyobb élményterápiás táborcsaládjává fejlődő– szervezetnek. Linya, nemzetközi program-koordinátorunk beszámol a SeriousFun sokszínű konferenciájáról:

"Nemrég Írországban, Barretstownban jártam, ahol a 2013-as évi Serious Fun Konferencián vehettem részt. Boldogság fog most is el, amikor egy-egy pillanata, érdekes momentuma felvillan előttem.

Az idei év különleges volt, hiszen ez volt az első alkalom, hogy nagy számban vettünk részt, hiszen szerte a világból érkeztek orvos igazgatók, önkéntes koordinátorok és táborvezetők, hogy egy négy napos program keretében tanuljunk és megismerjük egymást, játszunk együtt.

 A legtöbb időt a Camp Director (táborvezetői) „szekcióban” töltöttem, vagy, ahogy ott hívtuk a CD-szekcióban (csak hogy legyen itt is egy rövidítés). Beszélgettünk program innovációról, a tábori viselkedésekről, vészhelyzetekről, képzésekről, önkéntes elismerésekről.

conf.jpg

Ami mindenkire igaz, hogy, nagyon profik, jól szervezettek és emellett nagyon pozitív szemléletű, játékos dolgozói vannak a táboroknak, jó volt megélni, hogy egy globális és csodálatos ügyért elhivatott közösségben lehetünk.

A 25 táborból érkező multikulturális hangulat pedig átszőtte az egész programot, ahogy egymás játékait, dalait, szokásait ismertük meg.

Néhány szösszenetet mindenképpen megosztanék, hiszen ezeket igazán a szívembe zártam:

  • Amikor úgy érkezel meg, hogy egy afrikai lányon Bátor Táboros pulóvert pillantasz meg.
  • Amikor minden reggel 60 felnőtt ember őrjöng a wake-up, warm-up (reggeli játék) alkalmával, s úgy érzed magad, mintha az otthoni táborban lennél.
  • Amikor egy srác arról mesél, hogy a Bátor Táborban töltött látogatása alkalmával élete legfinomabb ételét ette.
  • Amikor az egyik este kisfilmeket nézünk egymás táborairól, s mindenki hallgat.
  • Amikor ajándékba kapod az összes tábor tábordalát.
  • Amikor tudod, hogy a gyerekekre ható hatásokat mérő statisztikák biztosan igazak.
  • Amikor „tátott szájjal” néznek rád, mert elmondod, hogy a Bátor Táborban csak önkéntesekkel dolgozunk, s ez igazi büszkeséggel tölt el.

Nagyon találó volt a konferencia szlogenje: I am. We are. SeriousFun - nagyon passzol a szövetség küldetéséhez és a megvalósítás módjához.

S végül, ami talán a legfontosabb, orvosigazgatónk, Dr. Andi szavait idézve: Paul Newman biztosan fentről elégedetten és boldogsággal mosolyog le ránk mindezt látva." (Linya)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr705696328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása