"Csodaországban bizony semmi sem lehetetlen..."

2013.11.21. 09:25 bátortábor Szólj hozzá!

Sok-sok színes jelmez, nevetés, felejthetetlen pillanat és néhány könnycsepp is... Önkénteseink beszámolnak az onkológiai családi turnusról:

"Számomra a Bátor Táborban töltött napok mindig különleges élményekben gazdag kikapcsolódást jelentenek. A feltétel nélkül elfogadó, nyitott, támogató légkört érzem a tábor minden pontján, a csarnok melletti első fűszáltól a bátorkodás pálya fáinak utolsó leveléig. Valahogy ezt az élményt élhetik át az itt táborozó családok is. Az érkezéskor még a gondoktól fáradt, félénk pillantásaik a hétvége során a boldogságtól csillogóvá válnak, a csapatok közösséggé kovácsolódnak, a mindennapok nehézségeit hordozó gyerekek és szülők pedig önfeledt, erőtől sugárzó gyerekekké és felnőttekké varázsolódnak. Amikor látom az eleinte zárkózottabb, visszafogottabb szülőket, ahogyan magukra öltik a legképtelenebb jelmezeket is, miközben a színpadon talán rég elfelejtett gyermeki őszinteséggel játszanak egymásnak és a gyerekeiknek, csendben elmosolyodok magamban: Csodaországban bizony semmi sem lehetetlen. A búcsú pillanataiban és a Tábordal éneklése közben pedig gyakran a legkeményebb apukák is elmorzsolnak egy-egy könnycseppet a szemük sarkában…" (Bandi)

Családi III blogba.jpg

 

"Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem az idei harmadik családi turnusban és megismerhettem a Bátor Táborba érkező családokat. Felemelő volt az a nyitottság és bizalom, ahogy a családok fordultak felénk, és befogadtak minket. Bár csak néhány napot töltöttünk együtt, a szeretet és a közös emlékek, úgy érzem, örökre összekötnek bennünket. Az egyik legszebb pillanat az volt számomra, amikor lovagolni mentünk a zöld színcsoporttal. Petra, az egyik tábori lovunk is mintha érezte volna, hogy valami különleges dolog fog történni, amikor az egyik, kerekesszékes kisfiút felsegítették a hátára. Az önkéntesek és a színcsoport többi tagja, köztük a kisfiú két testvére, lélegzetvisszafojtva figyeltek a pálya szélén. Érezni lehetett, hogy mindenki rá összpontosít. Amikor a kisfiú elhelyezkedett, és Petra lassan, ringatózva elindult, olyan boldogság ült ki a fiúcska arcára, amelyet szavak nélkül is mindenki értett és érzett." (Zsuzsi)

"Ez a pár nap elég volt, hogy fáradt katonából bivalyerős harcosokká váljunk, és innentől kezdve nincs az a dolog, nincs az a probléma, amit ne tudnánk megoldani!

Köszönjük nektek a sok-sok erőt, támogatást, kedvességet, vidámságot, a sok-sok nevetést, és azt a néhány könnycseppet, amit tőletek kaptunk!

"Vasárnap, az utolsó reggel, igen korán keltem, mert szerettem volna átgondolni az elmúlt napok történéseit. A tábor lakói még mélyen aludtak. Minden olyan békés volt, mikor tettem egy kis sétát, és azt éreztem, hogy tökéletes volt ez a pár nap. Hogy mitől? Egy fantasztikusan vidám, harmonikus, kiegyensúlyozott turnus volt. Még most is hallom a gyerekek önfeledt kacagását, és látom magam előtt a szülők kisimult arcát, hogy végre volt idejük egymásra és láthatták gyermekeiket önfeledten játszani. Már az első tábordal eléneklése is más volt, mint eddig. Miközben a meghatódottságtól könnyek csurogtak arcunkon, a kis Szonja a játékpónin lovagolt és a kezében maradt a sörénye. Majd tágra nyílt szemekkel meglepetten mutogatta anyukájának és nekünk, hogy ööö baj van, és akkor most mi lesz a pónival sörény nélkül. :)
Egy pillanatra mindenki egymásra nézett és kitört belőlünk a nevetés. Így lett a sírásból nevetés. Ez a nevetés olyan felszabadító volt. Ez a felszabadító érzés volt végig érzékelhető a négy nap alatt, hiszen a családok letehették terheiket pár napra és feltöltődhettek. Ez volt a célunk. Úgy érzem, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy ez így legyen. Hiszen jó adni és kapni, és mindent elfogadni, mert így szép az élet!" (Betti)


Ajándékoznál olyat, amit még eddig soha? Ajándékozd karácsonyra a jótékonyság örömét! A Bátorkártya olyan különleges ajándék, amivel súlyosan beteg gyerekeknek szerzel felejthetetlen pillanatokat a Bátor Táborban. Igényeld itt: www.batortabor.hu/batorkartya  :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr945645970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása