Gyümölcsös jégkockás limonádé forró nyári napokra

2013.07.04. 12:00 bátortábor Szólj hozzá!

Senkinek sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, és különösen fontos, hogy a gyermekeinknek egészséges és laktató ételeket készítsünk. Éppen ezért készítettük el a Bátor TálatA szuper receptkönyv nem csupán segítség a mindennapi főzésben, hanem igazi támogatás. Megvásárlásával a Bátor Táborban gyógyuló gyerekek táboroztatását segíted. 

A mai receptet Ugrai-Nagy Tündének köszönhetjük, aki a nyári menüsort állította össze a Bátor Tálban:

"Egy olyan menüt állítottam össze, amelyet kis segítséggel már 4-5 éves gyerekek is el tudnak készíteni. Fontos, hogy a gyerekeket is bevonjuk az ételek készítésébe, hiszen így egyúttal ismereteket sajátíthatnak el, megismerkedhetnek az alapanyagokkal, és a tapasztalataim azt mutatják, sokkal nagyobb megbecsülés övezi a saját maguk készítette ételeket."

Mentás limonádé gyümölcsös jégkockákkal

A limonádé természetesen nem csak mentás lehet, kerülhet bele bazsalikom, citromfű is. Már magát a cukorszirupot is ízesíthetjük ezekkel a fűszernövényekkel.

limonade2_1.jpgHozzávalók:

A cukorsziruphoz:

1 kg barna nádcukor (vagy nyírfacukor)

1,5 liter víz

2 friss citrom leve

menta (esetleg bazsalikom vagy citromfű)

A gyümölcsös jégkockához:

idénygyümölcsök tetszés szerint

víz

Elkészítése:

A cukorsziruphoz a cukrot a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Üvegbe töltjük és a hűtőbe tesszük. A limonádé összeállításakor egy pohárba kevés cukorszirupot töltünk, majd citromlevet facsarunk rá és hozzáadunk poharanként 2-3 bazsalikomlevelet. Ezt jól belenyomkodjuk a szirupba, majd vízzel felhígítjuk.

A gyümölcsös jégkockához az idénygyümölcsöt (lehet ez eper, málna, barack, áfonya stb.) leturmixoljuk (ha magos, utána szitán átpasszírozzuk). Annyi vizet adunk hozzá, hogy hígan folyós legyen. Jégkockatartó mélyedéseibe töltjük a gyümölcspürét és betesszük a mélyhűtőbe néhány órára, míg megfagy. Ezzel kínáljuk a limonádét.

Tápanyagtartalom (nyírfacukorral) -- cukorbetegek is fogyaszthatják, savanykás nyári gyümölcsökből készült 2-3 jégkockával -- energia: 48 kcal / 200 kJ; szénhidrát: 12 g

Tápanyagtartalom (nádcukorral, egy pohár italban két evőkanálnyi sziruppal) -- energia: 80 kcal / 334 kJ; szénhidrát: 20 g

A Bátor Tál itt vásárolható meg: http://www.webshop.batortabor.hu/batortal

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr115389075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása