"Aki a Bátor Tábor kapuin egyszer betér, kifelé biztosan más emberként távozik."

2015.05.14. 12:07 bátortábor Szólj hozzá!

Sok megindító történetet hallottunk már a nálunk táborozó gyerekektől arról, milyen életre szóló élményekkel gazdagodtak a hatvani „Csodaországban”. Most a Hertling család meséli el, miért volt felejthetetlen és hogyan él bennük tovább a Táborban töltött időszak.

„Aki a Bátor Tábor kapuin egyszer betér, kifelé biztosan más emberként távozik. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, kikapcsolódást és reményt adott minden egyes itt töltött nap és pillanat. Azonban a Bátor Tábor csodája nem ér véget a turnus befejeztével. Sőt, az igazi hatás az azt követő időszakban jelentkezik.

collage_hertling.jpg

A Bátor Tábor beépült a mindennapjainkba. Emlékszem, a tábor utolsó napján az elszakadás nagyon nehéz volt nemcsak a gyermekeinknek, hanem nekünk, szülőknek is. Hazafele úton már a kocsiban a Bátor Táboros dalokat hallgattuk és azóta is arra a reggeli ébresztő zenére kelünk fel, amire a turnusban indultak a napjaink. Fotókat nézegetünk, sőt még egy fotómontázst is készítettem a tábori képekből. A karkötő is kísér minket: nemcsak a gyerekek, de a férjem és én is viseljük, ez az, ami a cimborákkal és a táborozókkal egyaránt összeköt minket és emlékeztet a tábori élményekre.

collage_hertling2.jpg

Három gyerekünk van és mindegyiküknek más-más élmény maradt kedves. A nagylányunknak nagyon fontos volt, amikor „tini időre” mehetett, nagyon tetszett neki, hogy a saját korosztályával lehet, illetve a másik nagy kedvence a bátorkodás lett. A fiúk felhőtlenül élvezték a programokat és mély barátságokat kötöttek, nekünk pedig örökre bevésődnek a „felnőtt időben” folytatott varázslatos beszélgetések, egymásra figyelések és az az elfogadás és nyitottság, amivel felénk fordultak.
Jó érzés úgy visszagondolni az itt töltött időre, hogy kisfiunk most egészséges és tünetmentes, az itt töltött idő ugyanakkor arra is esélyt adott, hogy találkozzunk hasonló sorsú családokkal, hogy megtapasztaljuk a közösség erejét, és hogy tudatosuljon bennünk: nem vagyunk egyedül.

Ahogy szülőként gyerekeinknek igyekszünk példát mutatni, ugyanígy igyekszünk a környezetünket is bíztatni, hogy segítsenek másokon. Az adónk 1%-át mi is a Bátor Tábornak adjuk és mindenkit csak bíztatni tudunk, ha még nem döntötte el, adja a Bátor Tábornak. Neki nem kerül semmibe, viszont ezt a Tábort fenntarthatóvá és elérhetővé teszi azok számára, akiknek szükségük van rá.”

Bátor Tábor Alapítvány

Adószám: 18107913-1-41

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr57458270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása