Nagyon sokan szeretik, könnyű elkészíteni és nemcsak egy átlagos ebéd, de egy ünnepi lakoma tökéletes résztvevője is lehet. Bemutatkozik a mézes-mustáros csirke.
350 g csirkemell
1 közepes fej hagyma
2 evőkanál étolaj (20 ml)
1 evőkanál méz (30 g)
1 evőkanál mustár (20 g)
3 evőkanál tejföl (12%) (75 g)
2 evőkanál kukoricaliszt (20 g)
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
szerecsendió
őrölt fehér bors
só
Elkészítés
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Amikor a hús kifehéredett, kevés vizet (1-2 dl) öntünk hozzá és hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha a hús megfőtt, kukoricaliszttel készített tejfölös habarással besűrítjük.
Párolt barnarizzsel tálaljuk.
Egy adag étel tápanyagtartalma:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 24 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 26 g