Pecások a Bátor Táborban

2014.02.21. 11:44 bátortábor Szólj hozzá!

A Bátor Tábor varázsa elsősorban önkénteseink hihetetlen energiájának köszönhető. 2001 óta több mint 1700 cimbora segítette a felhőtlen élmények megvalósulását. A mostani bejegyzés egy igazán különleges programról szól: horgász cimboránk elmeséli, milyen tapasztalatokkal gazdagodnak  a gyerekek az "ősrégi " foglalkozáson:

"Bármennyire is furcsán hangzik, vannak, akik félnek a halaktól - ahogy mások a pókoktól vagy a kutyáktól. Természetesen vannak olyanok is, akik kifejezetten bátrak és imádnak pecázni. A horgászat éppen ezért mindenkinek szól, ahol a gyerekekkel 90 percen keresztül azt próbálják elérni, hogy azok, akik szeretnének megbarátkozni ezekkel a vízi élőlényekkel, különösebb erőltetés nélkül megtehessék. Sőt, a tapasztaltabbaknak új technikákat és trükköket is tanulnak. Jelen vagyunk és segítünk, de nem irányítunk közvetlenül. Azért amikor a hét éves Timike az öt kilós pontyot próbálja kivenni, akkor elkél a segítség a fárasztásban, szákolásban…

Pecázás.jpg

A program képes arra, hogy baráti hangulatban, szórakoztató, újszerű időtöltéssel oldódnak fel a gyerekek saját félelmükben anélkül, hogy észrevennék, már nem is félnek ettől a fura, pikkelyes élőlénytől. Akik pedig eddig is szerették, azoknak kifejezetten élvezetes az újoncok bevezetése vagy új technikák alkalmazása ebben az ősi mesterségben.

Ez nem csak egy nyári tábori élményt jelent, hanem egy új család is. Életem egyik legmeghatározóbb baráti közösségét kaptam a tábortól, de ez nem csak egy tábor, hanem életmód is. Természetesen a cimborák csak „mellékszereplők”, hogy a főszereplők, a gyerekek kilépjenek komfortzónájukból, de ettől függetlenül jól szórakozzanak, új készségeket sajátítsanak el és új barátokat szerezzenek. Ezek a gyerekek azok, akiktől a legtöbbet lehet tanulni, hiszen korán fel kellett nőniük az élethez és sokszor komolyabbak, érettebbek, mint egyes felnőttek.

Az egyik legemlékezetesebb élményem az volt, amikor a horgászást elmosta az eső, már három órája esett, amikor észrevettem, hogy a kilenc éves Peti nézi az esőt, ő mosolygott. Én csalódott voltam, hogy elmarad egy horgász program, és helyette benti játékot kell játszanunk, Peti, aki viszont egész héten erre várt a legjobban boldog volt és mosolygott. Megkérdeztem, hogy mégis minek örül ennyire, mert kint esik, mi meg bent vagyunk... a válasz gyors és egyszerű volt: "Ha nem örülök, akkor is esik."

Pontosan ez az, amit a való életben nem lehet tapasztalni, csak itt, a Bátor Táborban..." (Méhi)


A Bátor Tábor Alapítvány évente több mint 850 daganatos és krónikusan beteg gyereknek biztosít sikerélményekben gazdag, gyógyító élményeket. Kérünk, segítsd munkánkat adód 1%-ával. Adószámunk: 18107913-1-41. Letölthető nyilatkozat itt: http://bit.ly/1szazalekBT

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr625820996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása