Finom receptek a Bátor Tálból

2013.10.15. 08:40 bátortábor Szólj hozzá!

Cukkinis-csirkés-paradicsomos kenyértorta

 

Hozzávalók 8 személyre:

2 csokor újhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 kg cukkini

30 dkg csirkemell

5 dl joghurt

6 tojás

30 dkg enyhén szikkadt kenyér (teljes őrlésű lisztből)

15 dkg sovány sajt reszelve

40 dkg paradicsom (kb. 4 darab)

2 evőkanál zöldfűszer (majoranna, bazsalikom, kakukkfű, zsálya)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A hagymát felaprítjuk és három evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk, közben a cukkinit lereszeljük almareszelővel. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a csirkét, addig sütjük, amíg kifehéredik, majd beletesszük a reszelt cukkinit. Fűszerezzük, összepároljuk. Végül ráöntjük a joghurtot és összeforraljuk vele. Félrehúzzuk a lángról és kicsit hűtjük. Ekkor a tojásokat felverjük, borsozzuk, belemártjuk a kenyérszeleteket és kirakjuk velük a sütőforma alját. 200 °C-on 10 percig sütjük. A kenyéráztatásból visszamaradt tojást a langyosra hűlt cukkinis masszához keverjük, a reszelt sajtot is hozzáadjuk, majd a kenyérszeletekre öntjük a kész masszát. A paradicsomokat felkarikázzuk és kirakjuk vele a torta tetejét. Két evőkanál olívaolajat összekeverünk az ízlés szerint összeválogatott zöldfűszerekkel és rálocsoljuk a torta tetejére. 180 ºC-on 60 percig sütjük. Hidegen és melegen is fogyasztható könnyű zöldsalátával.

A teljes mennyiség tápanyagtartalma -- energia: 2904 kcal / 12.141 kJ; fehérje: 217 g; zsír: 113 g; szénhidrát: 255 g

Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 363 kcal / 1518 kJ; fehérje: 27 g; zsír: 14 g, szénhidrát: 32 g

A Bátor Tál megvásárlásával a súlyosan beteg gyerekek táboroztatását támogatod: http://www.webshop.batortabor.hu/batortal 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr805560749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása