Cukkinis-csirkés-paradicsomos kenyértorta
Hozzávalók 8 személyre:
2 csokor újhagyma
5 evőkanál olívaolaj
30 dkg csirkemell
6 tojás
30 dkg enyhén szikkadt kenyér (teljes őrlésű lisztből)
15 dkg sovány sajt reszelve
40 dkg paradicsom (kb. 4 darab)
2 evőkanál zöldfűszer (majoranna, bazsalikom, kakukkfű, zsálya)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A hagymát felaprítjuk és három evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk, közben a cukkinit lereszeljük almareszelővel. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a csirkét, addig sütjük, amíg kifehéredik, majd beletesszük a reszelt cukkinit. Fűszerezzük, összepároljuk. Végül ráöntjük a joghurtot és összeforraljuk vele. Félrehúzzuk a lángról és kicsit hűtjük. Ekkor a tojásokat felverjük, borsozzuk, belemártjuk a kenyérszeleteket és kirakjuk velük a sütőforma alját. 200 °C-on 10 percig sütjük. A kenyéráztatásból visszamaradt tojást a langyosra hűlt cukkinis masszához keverjük, a reszelt sajtot is hozzáadjuk, majd a kenyérszeletekre öntjük a kész masszát. A paradicsomokat felkarikázzuk és kirakjuk vele a torta tetejét. Két evőkanál olívaolajat összekeverünk az ízlés szerint összeválogatott zöldfűszerekkel és rálocsoljuk a torta tetejére. 180 ºC-on 60 percig sütjük. Hidegen és melegen is fogyasztható könnyű zöldsalátával.
A teljes mennyiség tápanyagtartalma -- energia: 2904 kcal / 12.141 kJ; fehérje:
Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 363 kcal / 1518 kJ; fehérje:
A Bátor Tál megvásárlásával a súlyosan beteg gyerekek táboroztatását támogatod: http://www.webshop.batortabor.hu/batortal