Maraton a vízben

2014.02.06. 09:27 bátortábor Szólj hozzá!

„Igazi örömúszás ez a hat kilométer. Nincsenek ellenfelek, nincsenek vesztesek. Most nem önmagunkért, hanem másokért úszunk…A verseny végén összehajtogatjuk a két fiatalt ábrázoló molinót, a mosolyukat azonban nehéz lenne elfelejteni. Jó érzés arra gondolni, hogy néhány önfeledt mosolyhoz mi is hozzájárultunk.” (Legoza Éva)

Dr. Rentka Lászlóval tavaly egy debreceni futóversenyen találkoztam - meséli Györgyi, az Élménykülönítmény programfelelőse. Egy úszótanítványa a Bátor Táborért futott. Mikor támogatta az Élménykülönítmény futócsapatát, elhatározta, hogy ő úszóként fog csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez. A debreceni találkozás alkalmával is lehengerlő volt lelkesedése, energikussága, úszás iránti hihetetlen elkötelezettsége…De akkor még nem sejtettem, hogy ez hamarosan kiegészül a Bátor Tábor Alapítvány iránti nem kisebb elhivatottsággal is.

Tavaly László két csapattal is úszott Élménykülönítmény színeiben. Összesen 802 000 forintot gyűjtöttek súlyos beteg gyerekek táboroztatására. Íme néhány jellegzetes pillanat erről a különleges küldetésről, a jótékony úszóktól:

"Most az egyszer nem az volt a fontos, hogy ki úszik, hogy úszik, vagy éppen mennyit úszik. Hiszen akár pár kilométerrel is nagy segítséget nyújtott bárki a csapatnak. Mindenki szeme előtt ott lebegett a cél, amiért úsztunk. A beteg gyermekekért tettük, hogy nekik is megadathassék a lehetőség a mosolygásra, még több boldogságra.” (Godó Luca)

„Az eXtrém csapat lassan a kitűzött távhoz közeledett, s nekem már csak 10 hajós mérföldem (12km) volt hátra, így az utolsó négy és fél órás fennmaradó időt kihasználva juttattam célba a Bátortáboros úszók csapatát. Ezzel én is befejeztem a kitűzött távomat, ami pontosan 42 kilométer és 195 méter volt.” (Godó Bence)

És a jótékony úszásnak nincs vége! László idén nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy 1200 kilométert úszik a Bátor Táborért.

Támogasd te is ezt az embert próbáló kezdeményezést az Élménykülönyítmény honlapján keresztül!

EKf.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr615798606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása