"Az EU-ból jött lány" :-)

2013.04.25. 16:12 bátortábor Szólj hozzá!

A Bátor Tábor Alapítvány Magyarország egyik legtöbb önkéntest foglalkoztató szervezete.
A nemzetköziség mindig is fontos szerepet töltött be az Alapítvány életében, hiszen 2007 óta tagja vagyunk a Paul Newman által alapított, rangos nemzetközi táborszövetségnek, a Serious Fun Children's Networknek. Immár hatodik éve szervezünk nemzetközi nyári turnosokat is a táborban, amelyek kapcsán nemcsak Magyarországról, hanem Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból is fogadunk önkénteseket, akik segítenek ezek lebonyolításában.
Tavaly gondoltunk egy nagyot, és elérkezettnek láttuk az időt, hogy megpróbáljunk az alapítvány szervezőmunkájába is bevonni külföldi önkéntest. Ekkor találtunk rá az Európai Önkéntes Szolgálatra, más néven EVS-re, amely az Európai Bizottság programja. 

Az Európai Önkéntes Szolgálat révén fiatalok önkéntes munkát végezhetnek egy másik országban. Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, és ezáltal önmaguk, személyiségük fejlesztésére. Az önkéntes szolgálat ideje alatt az Európai Bizottság támogatása fedezi az önkéntes megélhetési költségeit (étkezés, lakhatás) és szerény mértékű, országonként eltérő mértékű zsebpénzt biztosít. Az EVS alprogram keretében 18-30 év közötti fiatalok egyénileg vagy csoportosan kapcsolódnak be nonprofit tevékenységekbe minimum 2, maximum 12 hónapon át.

evs.jpg

Tavaly szeptember óta egy éven át segíti az alapítványunk munkáját Annamaria Neag, romániai önkéntes. Anna vidám, talpraesett, 25 éves, újságírás és kommunikáció szakon végzett lány, aki szívesen ismerkedik más országok kultúrájával. Korábban Svédországban és Csehországban is tanult. Örömmel vesz részt közösségi kezdeményezésekben. Egy hozzánk hasonló romániai táborban önkénteskedett korábban, így talált ránk.
A Bátor Tábor Alapítványnál is a kommunikációs és marketing feladatokban segédkezik legszívesebben. Részt vesz a kiadványaink szerkesztésében, illusztrálásában és online megjelenéseink tervezésében. Neki köszönhetjük azt is, hogy elindult a Bátor Tábor blog!

"Nagyon jó élmény kipróbálni magad egy másik országban, másik kultúrában. Mindenképp csak ajánlani tudom, hiszen az EVS önkéntesség egyidőben tapasztalat, tanulás és sok-sok újdonság!" - írja beszámolójában Anna.

Tudtad, hogy az Önkéntes Központ Alapítvány 2009-ben a Bátor Tábornak ítélte „Az Év Önkéntes Programja" díjat?

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr105246630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása