Evezős önkéntesből vasember

2013.04.05. 15:41 bátortábor Szólj hozzá!

Mai történetünkben egy olyan Bátor Tábor önkéntesről olvashattok, aki egy személyben evezős cimbi, Ironman és „a világ leglustább embere”! Zoli elmeséli, mit is jelent vasembernek lenni.

2012-ben voltam először cimbora a táborban, bár a gondolattal már régóta kacérkodtam. Ti biztosan értitek, az a tíz nap életre szóló élmény volt, ami alapjaiban sok mindent megváltoztatott bennem. Amikor a turnus után hazafelé vonatoztam, azon gondolkodtam, hogy szép és jó ez a tíz nap, de ennél többet is lehetne tenni talán. Aztán a Spar Budapest Maratonon résztvevőként láttam az Élménykülönítmény szurkolótáborát, és még futás közben összeállt a kép!

Az Ironman elsőre lehetetlennek tűnő teljesítése új elhatározás: Egy év komoly felkészülés (és 15 év kézilabdás sportmúlt) után sikerült tavaly júliusban. Épp az első tábori turnusom előtt! Először egyedül kezdtem el készülni, olvasgatni és tanulni mindenből, amit találtam, de nagy-nagy szerencsémre befogadott a pécsi Fittbike SE, így sokszoros Ironmanek segítettek a felkészülésben és a versenyen is. Akkor is, mint sokszor máskor, újra bebizonyosodott, hogy csapatban, segítséggel minden sokkal könnyebb…

VasEmber.jpg

Mint általában az ezen a versenyen indulókra, rám is két dolog jellemző. Egy: nem nagyon fogadom el a nemet válaszként. Kettő: szeretem a kihívásokat. Erre pedig az Ironman teljesítése remek alkalomnak tűnt, hiszen ez 3,8 km úszás, 180 km biciklizés és 42,2 km futás összesen 16 óra alatt, pihenés nélkül. A triatlon egyszerű és gyönyörű sport, a mindennapjaim része lett, egyszerűen imádom. De már a célban tudtam, hogy ennek a távnak még egyszer csak akkor vágok neki, ha olyan motivációt találok, ami átsegít mérhetetlen lustaságomon.

Jelentem, idén két motiváló erőt is találtam:

Szerencsére 2012-ben a nagyatádi hagyományos Ironman verseny mellett már a Balatonman is megrendezésre került, így idén két „főversenyem” lesz. Két öcsémet „megfertőzve”, együtt nekifutunk (úszunk és biciklizünk) az Ironman távnak Nagyatádon váltóban. Közben igyekszem pedig tisztességesen felkészülni és teljesíteni életem második egyéni Ironmanjét Balatonfüreden, és az Élménykülönítmény tagjaként a lehető legtöbbet segíteni a Bátor Tábornak.

Addig pedig nincs más vissza, mint pár óra pancsolás, bicajozás meg egy kis kocogás J

Ennek a felkészülésnek a blog megjelenésekor már inkább a közepén, mint az elején tartok: jópár fél- és teljes maraton távú futás, főleg benti biciklizések (elállhatna már az eső), és némi úszás már van a táskában, lassan indulnak a versenyek is. Közel két hónap múlva pedig a Balaton partján borsózó háttal és egy Élménykülönítmény feliratú úszósapkában várom majd, hogy hozzátegyem a magam részét a táborozó gyerekek saját Ironmanjéhez!

Már alig várom!

Ha te is kipróbálnád magad futásban vagy triatlonban, és csatlakoznál Magyarország legnagyobb jótékonysági sportközösségéhez, írj nekünk az elmenykulonitmeny@batortabor.hu címre.

2013. június 9. – K&H Félmaraton és Maraton váltó: Ezen a futóversenyen egyéni félmaratonistaként, 3 fős félmaraton, vagy 6 fős maraton váltóban lehet elindulni. A váltókban mindenki 7 km-es résztávot fut. Budapesti nyár, sok-sok lelkes Bátor Táboros szurkoló, forró hangulat – ezek a jelzők illenek leginkább a versenyre.

2013. június 15. – BalatonMan Triatlonfesztivál: Az első triatlonverseny az Élménykülönítmény történetében.  Háromféle egyéni és két váltókategóriában lehet indulni – mindenki találhat a maga kedvére valót. Nyár, napsütés, Balatonfüred… kell ennél több?

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr765201585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása