Tábori móka. Felnőtteknek!

2013.03.22. 15:49 bátortábor Szólj hozzá!

Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy mi történik a Bátor Táborban, amikor nincs ott a vidám gyereksereg. Rita adományszervezéssel foglalkozik, és emelett a céges tábori rendezvényeket is koordinálja. A mai blogbejegyzésben elmeséli, kik azok, akik még évközben felkeresik a táborhelyünket. Olvasásra fel!  

Budapesttől harmincpercnyi autóútra, a Hatvan melletti Rejtek erdő kis tisztásán fekszik Magyarország egyik legkülönlegesebb táborhelye: a Bátor Tábor. Minden turnusunk ingyenes a súlyosan beteg táborozóink és családjuk számára, működésünk költségét kizárólag vállalati és magánadományozók felajánlásaiból fedezzük. Éppen ezért célunk minden olyan lehetőséget megragadni, amellyel a nehéz gazdasági környezetben elő tudjuk teremteni a küldetésünkhöz szükséges anyagi forrásokat. Több éve szervezünk vállalati csapatépítő tréningeket, családi és sportnapokat, illetve önkéntes napokat a táborunkban, amelyek teljes bevételét az élményterápiás táboroztatásra fordítjuk. Tudjuk, mennyire fontos minden szervezetnek és benne minden munkatársnak kicsit kiszakadni a napi rutinból és részt venni egy céges csapatépítésen. 

kollázsblog.jpg

Ugyanakkor minden rendezvényünk elején fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk érkező cégek dolgozói tisztában legyenek azzal, hogy kik vagyunk, mivel foglalkozunk, és hogy a cég vezetői miért döntöttek úgy, hogy minket támogatnak az önkéntes napokkal, vagy éppen minket választanak tréninghelyszínnek.
A gyakorlatban ezért egy rövid prezentáció keretében elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat, majd levetítjük az egyik kisfilmünket. Minden alkalommal döbbenetes látni, milyen hatást tud gyakorolni komoly felnőttekre, ha egy gyermek a saját szavaival mondja el az elképzelhetetlent. Ilyenkor rendszeresen elmorzsolódik egy-két könnycsepp is, de ami túlmutat ezen, az az, hogy a résztvevők innentől kezdve mintha egy nagy beavatási szertartáson lennének túl, átszellemülve, átlényegülve vágnak neki a napnak. Ettől a pillanattól már nem csupán egy helyszín vagyunk, értik, tudják, mi zajlik a kerítésen belül és büszkék arra, hogy ehhez ők is hozzájárulnak.

2012-ben ismét bebizonyosodott, hogy a vállalati önkéntesség többet jelent egyszerű marketingfogásnál. Évek óta tapasztaljuk, hogy a minket támogató cégek munkavállalói nem csak egy jó ügy érdekében tevékenykednek, hanem ezáltal elkötelezettebbekké válnak cégük iránt is. Tavaly a Ségécé Hungary, az NNG Kft, a Fiege, az E.ON Hungária Zrt., a Bodor-Park’98 Kft, a CIB Bank, a Deutsche Bank, a Díjbeszedő Holding Zrt, a Hays Hungary, a Merck Kft, a Microsoft, a Morgan Stanley, a Rauch Hungária Kft és a Vienna Insurance Group (Union Biztosító, Erste Biztosító) munkatársai jöttek hozzánk, Hatvanba, hogy a mindennapi feladataikból kiszakadva segítsenek a táborhelyet felkészíteni a gyerekek fogadására. 
Lelkesedésüknek és kitartásuknak köszönhetően sokféle fejlesztés valósult meg: homokozó felújítása, füvesítés, fáskamra-építés, hídfestés, erdőtakarítás vagy akár a fűszernövény- és veteményeskert kialakítása.
Köszönjük lelkesedésüket és kitartásukat!

rita1.jpg
A Bátor Táborban a felnőttek is pillanatok alatt előkapják gyermeki énjüket és önfeledten merülnek bele a kihívásokkal teli játékokba. De amitől ez a hely igazán varázslatossá válik, az az atmoszféra, amely belengi a tábort. Minden hozzánk ellátogató vendégünk, minden résztvevő pontosan tisztában van azzal, milyen célt is szolgál ez a táborhely. 

Meg vagyok győződve arról, hogy a táborhelynek van egy speciális aurája, amit a nálunk táborozó gyerekek mosolyai töltenek fel minden alkalommal energiával, így ha betér hozzánk valaki, még akkor is érezheti ezt, ha éppen üres a tábor. Azt gondolom, hogy a jó ügyön, a kedves vendéglátáson, a gyönyörű táborhelyen, a kiváló tréninglehetőségeken, a finom és egészséges ételeken túl ez az, ami elvarázsolja a hozzánk érkezőket és teszi olyan vonzó helyszínné a Bátor Tábort. 

Tavaly ősszel egy többnapos tréning első napjaiban megkérdeztem egy kereskedelmi cég felsővezetőjét, hogy érzi-e már a hely szellemét. A válasz ekkor egy kedves „sajnos, nem” volt. Mosolyából az volt kiolvasható, hogy ilyen bárgyú kérdést is régen tettek már fel neki. Majd két nappal később legnagyobb meglepetésemre egyszer csak megállt előttem és azt mondta: „Tudod, Rita, most már értem, hogy mit kérdeztél, és a válaszom az, hogy igen, érzem. És ezért is szeretném elhozni ide a munkatársaimat, hogy ők is részesei lehessenek ennek.”

Amennyiben bármilyen képzést, konferenciát, csapatépítő tréninget, családi vagy sportnapot terveztek, gondoljatok ránk! Mindehhez magas színvonalú programokat (magas- és alacsony-kötélpálya, lovaglás, íjászat, kenuzás) és modern, minden igényt kielégítő szálláslehetőséget tudunk biztosítani. Várunk benneteket! 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr865161149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása