Ezen a héten egyik kedvenc receptünket osztjuk meg veletek: a tejfölös halpaprikást. A hal (ugyanúgy, mint a joghurt, a tojás vagy a fehér húsok) könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, és nagyon egészséges. Tökéletes főétel a hétvégi ebédhez. Váljék egészségetekre!
Tejfölös halpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szálkamentes édesvízi vagy tengeri halfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál édes fűszerpaprika
2 dl tejföl
2 dl víz
Elkészítése:
A halfilét megmossuk, kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Beleszórjuk a fűszerpaprikát, jól megkeverjük, majd rátesszük a halkockákat és kevergetve sütjük egy kicsit. Ezután felöntjük vízzel, és kis lángon pároljuk, amíg megpuhul és a hagyma szétfő. Innentől kezdve óvatosan kavarjuk, mert a halhús könnyen szétesik, inkább csak rázogassuk a lábast. Kb. 20-25 perc alatt készre fő. Ekkor a tejfölt kikeverjük egy tálkában, beleteszünk egy fél merőkanálnyit a szaftból, egyneműsítjük, így öntjük rá a halra és kissé összekeverjük. Ezzel el tudjuk kerülni, hogy a tejföl csomós legyen. Amikor a tejföllel is rottyant egyet, levesszük a tűzről és tálaljuk. Köretként nokedli vagy tészta illik hozzá.
Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 380 kcal / 1590 kJ; fehérje: 41,5 g; zsír: 21,6 g szénhidrát: 4,4 g
Bátor Tél - receptek egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat. Megrendelhető itt: