Hogyan jutnak el a gyerkőcök a Bátor Táborba?

2013.03.12. 14:24 bátortábor 1 komment

Rengeteg sztorink azzal kezdődik, hogy a gyerekek belépnek a Bátor Tábor kapuin Hatvanban, és nyolc napig elfelejtkeznek a szürke hétköznapokról. Pedig a történet ennél sokkal hamarabb veszi kezdetét! Arra gondoltunk, hogy most bemutatjuk nektek azokat a nagyon fontos személyeket, akik már hónapokkal a turnusok kezdete előtt azon munkálkodnak, hogy minél több gyerek eljuthasson a táborunkba. Vagyis oda, ahol a fájdalom és a betegség a kapun kívül marad. Utazásra fel! 

1. Az évet mindig az ún. kapcsolattartó konferenciával kezdjük. Ezen a találkozón azok az orvosok, nővérek, asszisztensek, kórházpedagógusok, pszichológusok vesznek részt, akik a gyerekeket gondozó központokban dolgoznak, és önkéntesként, a napi munkájuk mellett, toborozzák a gyerekeket, családokat a Bátor Táborba.

blogelso.jpg

2. Kedves segítőink megkapják a toborzási anyagokat. Például az olyan plakátokat, szórólapokat, amelyekből bárki többet is megtudhat a Bátor Táborról és az élményterápia módszeréről, és azokat a jelentkezési csomagokat, amelyek kitöltésével jelentkezhetnek a táborba.

blog2.jpg
3. A toborzási, jelentkezési időszak január végén kezdődik, és több hétig tart. Ez idő alatt a kórházi kapcsolattartók elmondják a gyerekeknek és a szülőknek, hogy létezik egy olyan vidám és biztonságos hely, amelyet Bátor Tábornak nevezünk, és hogy szeretettel várunk ide jelentkezőket. Kapcsolattartóink jól ismerik a családokat és a tábort is, ezért ők azok, akik a szülők és a gyermekek valamennyi kérdésére megnyugtató választ adnak és bátorítják őket a jelentkezésre. Azért is fontos nekünk a munkájuk, mert így lehetünk biztosak abban, hogy a Bátor Tábor híre mindenkihez egyenlő eséllyel jut el az országban, függetlenül attól,  melyik megyében lakik, vagy hogy szokott-e rendszeresen internetet használni.

blog3.jpg
4. A kórházi kapcsolattartók kitöltik az orvosi jelentkezési lapokat: bevezetik a Bátor Tábor gyermek-adatbázisába a gyerkőcök adatait, minden olyan fontos és hasznos tudnivalót róluk, amely elengedhetetlen biztonságos táboroztatásukhoz, ahhoz, hogy egészségi állapotukat a táborban dolgozó önkéntes orvosok és nővérek is pontosan ismerjék.

blog5.jpg
5. Ezután a szülők megkapják a jelentkezési csomagot, amit majd visszaküldenek az alapítványnak. Ebből tudjuk meg pl. a szülők pontos elérhetőségét vagy akár a gyermek szokásait, hogyan szeret este elaludni, milyen ételeket szeret, kivel barátkozik szívesen.

blog6.jpg
6. Az alapítvány szorgos dolgozói megkapják ezeket a dokumentumokat, és az alapítvány orvosa, pszichológusa és táborvezetői szakmai szempontok alapján összeállítják a főlistás táborozók névsorát. Innentől kezdve a szakmai csoport gondoskodik arról, hogy a táborban a gyerekekre vigyázó önkéntesek minden fontos tudnivalót megkapjanak minden gyermekről, annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjanak rájuk figyelni, vigyázni.

blog7.jpg
7. Azért, hogy a turnus kezdetekor minden tábori helyünk be legyen töltve, várólistát is összeállítunk. Erre azért van szükség, mert a főlistára került gyermekek/családok egészségi állapotuk vagy más, közbejött ok miatt esetenként lemondják a táborozást. A megüresedett hely akkor pótolható, ha vannak előkészített, várólistás táborozók, akik a helyükre tudnak lépni. Az adott turnusok várólistáit a tapasztalataink alapján igyekszünk olyan létszámúra korlátozni, hogy mire kezdődik a tábor, majdnem minden várólistás gyermek  bekerülhessen.

blog8.jpg

8. A turnusok kezdete előtt pár nappal felhívjuk a családokat, hogy készüljenek: nemsokára kezdődik a tábor!

blog9.jpg
9. Eljön a várva várt nap! Megérkeznek a gyerekek a táborba! És hogy milyen itt? „Ez egy másik bolygó! Nem is! Inkább egy másik galaxis, ahol mindenki azon munkálkodik, hogy nekünk jó legyen.”

blog10.jpg
Köszönjük Tóth Katának a gyönyörű rajzokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr925129454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit.Herbaly 2013.03.13. 09:32:06

Én háromszor léptem be a Bátor Tábor kapuján, mint táborozó. Életem legszebb nyolc napja volt háromszor megismételve. Szomorú voltam, mikor haza kellett onnan jönnöm, de mégis boldog, hogy annyi embert megismerhettem és annyi szeretetet és törődést kaptam ott. Nagyon köszönöm a Tábornak azt a sok élményt, amit kaptam. Örömmel mesélem másoknak miben volt ott részem és több embertőé is kapom a visszajelzést, hogy ők menni szeretnének cimboráknak, ahogy majd én is, amit lehet. Még egyszer köszönöm Bátor Tábor, a világ legeslegjobb táborának! :)
süti beállítások módosítása