Finomság a hétvégére - zabpelyhes túrógombóc

2015.07.16. 11:02 bátortábor Szólj hozzá!

zabgomboc_1692_1.jpg

Hozzávalók 10 személyre:

2 kg túró

20 dkg zabpehely

20 dkg búzadara

4 tojás

5 dkg vaj

5 dkg vaj

15 dkg nádcukor (vagy inulin)

35 dkg zsemlemorzsa

1,5dl olaj

tejföl

Elkészítése:

Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, a búzadarával, az egész tojásokkal, a vajjal, a nádcukorral, majd fél óráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, forrásban lévő vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát szárazon pirítjuk, hozzáadjuk az olajat és ebben forgatjuk meg a jól lecsepegtetett gombócokat. tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Egy adag tápanyagtartalma ( tejföl nélkül, nádcukorral) – energia: 782 kcal/3268kJ; fehérje. 46,3 g; zsír: 32.5g; szénhidrát: 74,9g

Egy adag tápanyagtartalma (tejföl nélkül, inulinnal) – energia. 761,6kcal/ 3183,7 kJ; fehérje:42,9 g, zsír: 36,8 g; szénhidrát: 59,4g

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr657632076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.