Gyors és fenséges, mi az?

2015.05.09. 18:04 bátortábor Szólj hozzá!

Nagyon sokan szeretik, könnyű elkészíteni és nemcsak egy átlagos ebéd, de egy ünnepi lakoma tökéletes résztvevője is lehet. Bemutatkozik a mézes-mustáros csirke.

Hozzávalók 4 főre

350 g csirkemell

1 közepes fej hagyma

2 evőkanál étolaj (20 ml)

1 evőkanál méz (30 g)

1 evőkanál mustár (20 g)

3 evőkanál tejföl (12%) (75 g)

2 evőkanál kukoricaliszt (20 g)

2-3 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

szerecsendió

őrölt fehér bors

p1040538b.JPG

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Amikor a hús kifehéredett, kevés vizet (1-2 dl) öntünk hozzá és hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha a hús megfőtt, kukoricaliszttel készített tejfölös habarással besűrítjük.
Párolt barnarizzsel tálaljuk.

Egy adag étel tápanyagtartalma:

Energia: 300 kcal

Fehérje: 24 g

Zsír: 11 g

Szénhidrát: 26 g

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr587445544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.