Ínycsiklandó recept a Bátor Tábor konyhájából

2015.04.13. 16:50 bátortábor Szólj hozzá!

Egyik nagy tábori kedvenc a sztrapacska, melynek egyszerű, de nagyszerű receptjét osztjuk meg most veletek.

turos_sztrapacska.jpg

Hozzávalók 4 főre:

- 250g burgonya

- 400g liszt

- 1 tojás

- 40g szalonna

- 100g juhtúró

- 60g 12%-os tejföl

Elkészítése:

A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük az egész tojással és a liszttel. Galuskaszaggatóval forrásba lévő vízbe szaggatjuk, néhány percig főzzük, majd leszűrjük a kész galuskákat.
A szalonnát vékony kockára vágjuk és megsütjük, a túrót, a tejfölt és a szalonna zsírját összekeverjük és ráöntjük a leszűrt galuskákra. A tetejét sült szalonnával díszítve tálaljuk.

Kicsiknek és nagyoknak is jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr347364366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.