Tábori konyhánk egyik sikerdarabja a harcsapaprikás. Közkívánatra megosztjuk veletek a receptjét.
Hozzávalók 4 főre:
6 g só (1 csapott kiskanál)
80 g vöröshagyma (1 nagyobb darab)
40 g paradicsom (1 kis darab)
60 g paprika (1 kis darab)
30 g olaj (3 evőkanál)
0,4 g őrölt bors (1 késhegynyi)
500 g afrikai harcsafilé
30 g teljes kiőrlésű búzaliszt (3 közepes evőkanál)
6 g fűszerpaprika
8 g só mentes fűszerkeverék (sárgarépa, paszternák, petrezselyem gyökér, póréhagyma, petrezselyem levél, zeller, lestyán, vöröshagyma, pritaminpaprika- 1 púpozott kiskanál)
200 g 12%-os tejföl (1 pohár)
Elkészítés
Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a fűszereket. Kevés vízzel felöntjük és a zöldségeket puhára főzzük, majd hozzáadjuk a halat. Amikor a hal félig megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük. Zabkorpás galuskával a legfinomabb!
Egy adag harcsapaprikás energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 290 kcal
Fehérje: 22 g
Zsír: 17 g
Szénhidrát: 11 g
Rost: 1,8 g
Só: 2,4 g