Harcsapaprikás "Bandi módra"

2015.02.08. 08:30 bátortábor Szólj hozzá!

Tábori konyhánk egyik sikerdarabja a harcsapaprikás. Közkívánatra megosztjuk veletek a receptjét.

Hozzávalók 4 főre:

6 g só (1 csapott kiskanál)

80 g vöröshagyma (1 nagyobb darab)

40 g paradicsom (1 kis darab)

60 g paprika (1 kis darab)

30 g olaj (3 evőkanál)

0,4 g őrölt bors (1 késhegynyi)

500 g afrikai harcsafilé

30 g teljes kiőrlésű búzaliszt (3 közepes evőkanál)

6 g fűszerpaprika

8 g só mentes fűszerkeverék (sárgarépa, paszternák, petrezselyem gyökér, póréhagyma, petrezselyem levél, zeller, lestyán, vöröshagyma, pritaminpaprika- 1 púpozott kiskanál)

200 g 12%-os tejföl (1 pohár)

harcsapaprikas_2.JPG

 

Elkészítés

Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a fűszereket. Kevés vízzel felöntjük és a zöldségeket puhára főzzük, majd hozzáadjuk a halat. Amikor a hal félig megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük. Zabkorpás galuskával a legfinomabb!

Egy adag harcsapaprikás energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 290 kcal

Fehérje: 22 g

Zsír: 17 g

Szénhidrát: 11 g

Rost: 1,8 g

Só: 2,4 g

A bejegyzés trackback címe:

https://batortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr957151023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása