Itt a nyár a konyhában is! Közkívánatra közzétesszük a tesótáborokban már nagy sikerrel bemutatkozott új reggeli szendvicskrém receptjét.
Mentás zöldborsókrém
Hozzávalók 10 adaghoz
40 dkg zöldborsó
5 dkg vaj
friss menta levél, ízlés szerint
kevéske só, el is hagyható
Elkészítés:
A zöldborsót annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Ha felforrt a víz, érdemes lassú tűzön folytatni a főzést, így több értékes tápanyag megmarad benne. Ha megfőtt, leszűrjük. A borsót langyosra hűtjük, hozzáadjuk a vajat és az összevágott mentalevelet. Ha szükséges, minimális sóval ízesítjük, de nem feltétlenül kell hozzá. Összeturmixoljuk, lehűtjük. Tálaláskor mentalevéllel díszítjük.
Bátor kenyérre kenve jóízűen fogyasztjuk.
(A kenyér receptje a Bátor Tálban megtalálható.
A szakácskönyv megrendelhető itt: http://www.webshop.batortabor.hu/konyv_57/batortal).